Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Pancakes z truskawkami

Składniki:

* truskawki - 300 gramów
* mąka pszenna - 300 gramów
* maślanka - 300 mililitrów
* jaja - 2 sztuki
* cukier puder - 50 gramów
* proszek do pieczenia - 1 łyżka
* Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 łyżka
* margaryna - 75 gramów
* biała czekolada - 150 gramów


Sposób przygotowania:

W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut. Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku. Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki. W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę. Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.
Ładowanie Rozmowy