Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Czekoladowe ciasteczka

Składniki:

* margaryna do pieczenia - 100 gramów
* gorzka czekolada - 150 gramów
* cukier trzcinowy - 60 gramów
* cukier - 90 gramów
* mąka - 150 gramów
* kakao - 1 łyżka
* jajko - 1 sztuka


Sposób przygotowania:

Miękką margarynę dokładnie utrzyj z cukrami, dodaj mąkę, kakao i jajko. Czekoladę pokrój na spore kawałki, połowę dodaj do masy. Wszystko wymieszaj. Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładaj łyżką porcyjki ciasta. W każde wciśnij jeszcze kilka kawałków czekolady i piecz w 180 st. C około 12-15 minut.
Wskazówki pieczenia:
12 minut 180 °C
Ładowanie Rozmowy