Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Muffinki żurawinowe

Składniki:

* mąka - 340 gramów
* cukier puder - 0.6 szklanek
* proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
* cukier waniliowy - 1 łyżeczka
* mleko - 250 mililitrów
* margaryna do pieczenia - 90 gramów
* żurawina - 100 gramów
* jajko - 2 sztuki


Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać cukier waniliowy i jaja. Połączyć. Do masy dodać mleko, wymieszać. Dolać roztopioną margarynę, połączyć. Na koniec dodać żurawinę. Foremki do muffinek wypełnić do ? wysokości. Piec około 40 minut.
Wskazówki pieczenia:
40 minut 190 °C
forma na 12 muffinek
Ładowanie Rozmowy