Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Kruche ciasteczka

Składniki:

* Margaryna do pieczenia Kasia - 400 gramów
* mąka pszenna - 3.5 szklanki
* cukier puder - 200 gramów
* jajka - 2 sztuki
* proszku do pieczenia - 1 łyżeczka
* cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1 opakowanie


Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj margarynę i posiekaj nożem na drobne kawałki. Wbij jaja. Całość szybko zagnieć, zawiń w folię spożywczą i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i rozwałkuj na grubość 3-4 mm. Z ciasta wycinaj foremkami ciasteczka i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blaszce. Piecz około 8 minut w 200 st. C.
Wskazówki pieczenia:
8 minut 200 °C
Ładowanie Rozmowy