ciasto
* mąka - 1.5 szklanek
* jogurt - 1 szklanka
* margaryna do pieczenia - 25 gramów
* cukier - 2 łyżki
* jajko - 2 sztuki
* proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
* sól - 1 szczypta
* do formy
* olej - 1 unit
dekoracja
* cukier puder - 1 unit
Sposób przygotowania:
Margarynę włóż do rondelka i rozpuść. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem. Białka ubij z solą na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej. Do miski włóż utarte żółtka, jogurt, mąkę i rozpuszczoną Kasię. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj pianę z białek. Gofrownicę rozgrzej i posmaruj olejem. Wlej porcję ciasta i rozsmaruj. Piecz aż gofry nabiorą złotego koloru. Gotowe gofry podawaj same lub z marmoladą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.