Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

* czerwona soczewica - 120 gramów
* marchewka - 460 gramów
* Sos Spaghetti Bolognese - 1 opakowanie
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* przecier pomidorowy - 400 mililitrów
* woda - 1 litr
* grzanki
* kromka pieczywa żytnio-razowego - 3 sztuki


Sposób przygotowania:

Marchew umyj, obierz, pokrój w plasterki i przesyp do garnka, dodaj soczewicę, wodę i przecier pomidorowy. Gotuj przez ok. 20 min. Następnie dodaj saszetkę sosu Spaghetti Bolognese. Gotuj razem ok. 10 min. aż do miękkości warzyw. Zmiksuj z oliwą z oliwek. Pieczywo pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Grzankami posyp zupę.
Ładowanie Rozmowy