Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zupa gulaszowo pomidorowa

Składniki:

* karkówka - 0.5 kilogramów
* pomidory - 6 sztuk
* fasolka szparagowa - 200 gramów
* pieczarki - 10 sztuk
* papryczka pepperoni - 1 sztuka
* makaron koraliki - 0.5 szklanek
* sos sojowy - 1 łyżka
* ostra i słodka papryka w proszku - 1 łyżka
* woda - 1 litr
* pietruszka zielona - 2 łyżki
* Węgierska zupa gulaszowa Knorr - 1 opakowanie
* Bulion na włoszczyźnie - 1 sztuka
* sól - 1 szczypta
* pieprz - 1 szczypta


Sposób przygotowania:

Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 10 minut. W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry, peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki. W woku rozgrzewamy łyżkę oleju oleju, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki. Wok osuszamy, wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), dodajemy fasolkę, pomidory i mięso, podsmażamy 5 minut. Zalewamy bulionem przygotowanym z 500 ml wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie oraz zupą gulaszową Knorr wymieszaną z 500 ml zimnej wody, całość gotujemy ok 20-30 minut (10 minut przed końcem dodajemy makaron) Gotowe danie posypać pietruszką.
Ładowanie Rozmowy