Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zupa krem z zielonych szparagów

Składniki:

* szparagi zielone świeże - 500 gramów
* Bulion na włoszczyźnie
* cebula - 1 sztuka
* czosnek, ząbek - 1 sztuka
* margaryna do pieczenia - 1 łyżka
* gęsty jogurt naturalny - 4 łyżki


Sposób przygotowania:

Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na tłuszczu. Szparagi oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Smaż chwilę razem. Przygotuj bulion - do garnka wlej 500 ml wody i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie i gotuj ok. 15 minut. Zupę zmiksuj na gładko i dopraw do smaku. Podawaj na ciepło dekorując jogurtem oraz listkami świeżych ziół, np. mięty.
Ładowanie Rozmowy