Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zupa kalafiorowa krem

Składniki:

* średni kalafior - 1 sztuka
* Bulionetka drobiowa - 1 sztuka
* cebula - 1 sztuka
* ząbek czosnku - 1 sztuka
* Curry - 1 łyżka
* śmietana 36% - 100 mililitrów
* posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
* olej - 3 łyżki


Sposób przygotowania:

Kalafiora podziel na różyczki. Cebulę oraz czosnek posiekaj. Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj curry i smaż chwilę razem. Po tym czasie dodaj pokrojonego kalafiora. Całość zalej litrem wrzącej wody, garnek przykryj i gotuj do momentu, aż kalafior będzie miękki. Następnie zupę zmiksuj, dodaj śmietanę i dopraw bulionetką. Wierzch posyp posiekaną natką.
Ładowanie Rozmowy