* gotowe naleśniki - 5 sztuk
* Sos Spaghetti Bolognese - 1 opakowanie
* filet z piersi kurczaka - 200 gramów
* marchewka - 1 sztuka
* ser żółty ementaler - 100 gramów
* kwaśna śmietana 18% - 100 mililitrów
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój w kostkę mięso i marchewkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Przesmaż mięso na złoto w 1 łyżce oleju. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania sosu Spaghetti Bolognese. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 minut. Ochłodź. Wypełnij naleśniki farszem mięsnym i zroluj. Ułóż naleśniki w dobrze natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadź na nich śmietanę i posyp serem. Piecz przez ok. 10 minut, do momentu gdy ser roztopi się i lekko zrumieni na złoto.