Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zapiekanka estońska

Składniki:

* wieprzowina (bez kości) - 60 dekagramów
* Przyprawa do mięs
* kiszona kapusta - 60 dekagramów
* kasza jęczmienna - 10 dekagramów
* cebule - 2 sztuki
* cukier - 1 łyżeczka
* Pieprz czarny - 1 szczypta


Sposób przygotowania:

Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem. Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw Przyprawą do mięs. Kaszę ugotuj do miękkości według zaleceń producenta. W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso. Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody. Zapiekankę estońską piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.
Ładowanie Rozmowy