Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Wegańskie taco

Składniki:

Nadzienie:
* tofu - 250 gramów
* żółta papryka - 1 sztuka
* czerwona cebula - 2 sztuki
* ząbek czosnku - 2 sztuki
* czerwona fasola z puszki - 150 gramów
* pasta pomidorowa - 70 gramów
* pomidory - 6 sztuk
* Przyprawa Adobo Knorr - 2 łyżki
* Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
* Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
* olej - 6 łyżek

Dodatki:
* muszelki taco - 8 sztuk
* czerwona kapusta - 50 gramów
* dojrzałe awokado - 1 sztuka



Sposób przygotowania:

Tofu rozkrusz. Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż tofu. Następnie dodaj paprykę, cebulę, czosnek i smaż wszystko aż będzie rumiane. Dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 1 minutę. Teraz dodaj fasolę, pastę pomidorową, żółte pomidory i duś całość aż wszystkie składniki się połączą i nadmiar wody odparuje. Awokado obierz i pokrój w paseczki. Podobnie pokrój kapustę. Mieszanką warzyw i tofu nadziewaj muszelki taco. Na wierzchu nałóż salsę z awokado i kapusty.

Ładowanie Rozmowy