Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Chrupiące warzywa z patelni

Składniki:

1. brokuł - 1 sztuka
2. średnia cukinia - 2 sztuki
3. marchewka - 4 sztuki
4. świeża natka kolendry
5. Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
6. liście szpinaku - 300 gramów
7. ząbek czosnku - 3 sztuki
8. olej sezamowy - 3 łyżki
9. świeży imbir - 10 gramów
10. strąk ostrej papryki chili - 1 sztuka



Sposób przygotowania:

Brokuły podziel na małe różyczki i sparz je w gotującej się wodzie przez 4 minuty. Cukinie przekrój na pół po długości i pokrój w półplastry. Marchew również pokrój w plastry i zanurz w gotującej się wodzie na 4 minuty. Posiekaj czosnek, chili, zetrzyj imbir. Posiekaj natkę kolendry. Na patelni, najlepiej woku, podgrzej olej, czosnek i chili. Gdy olej zrobi się gorący, od razu dodaj pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż 5- 6 minut, ciągle mieszając. Do gorących już warzyw na koniec dodaj szpinak, imbir i bulionetkę. Pomieszaj jeszcze kilka razy, upewniając się, że bulionetka się rozpuściła.

Ładowanie Rozmowy