Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Ratatouille

Składniki:

* bakłażan - 1 sztuka
* Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
* cukinia - 2 sztuki
* cebula - 3 sztuki
* pomidory - 4 sztuki
* czerwona papryka - 2 sztuki
* zielona papryka - 1 sztuka
* garść świeżego tymianku - 1 sztuka
* oliwa z oliwek - 4 łyżki
* Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
* ząbek czosnku - 3 sztuki


Sposób przygotowania:

Bakłażana, cukinię, cebule i papryki pokrój w grubą kostkę. Warzywa pomieszaj z oliwą, rozłóż na tacy wyłożonej pergaminem. Wstaw na 30-40 minut do nagrzanego do 190° C piekarnika. Upieczone warzywa przełóż do odpowiedniego garnka, dodaj pokrojone w kostkę pomidory, liść laurowy, posiekany tymianek i czosnek, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne i dokładnie wymieszaj go z warzywami. Całość gotuj jeszcze 5-10 minut, aż sos zrobi się gęsty.
Ładowanie Rozmowy