Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Azjatycki makaron z kapustą pak-choi

Składniki:

* chiński makaron jajeczny - 250 gramów
* Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
* kapusta pak choi - 200 gramów
* Przyprawa Koreański Grill Knorr - 2 łyżeczki
* czerwona papryka - 1 sztuka
* por - 200 gramów
* kiełki fasolki Mung - 100 gramów
* olej - 2 łyżki
* jaja - 2 sztuki
* sos sojowy - 2 łyżki
* świeża kolendra - 1 pęczek


Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn. Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę. Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.
Ładowanie Rozmowy