Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Orzeźwiające lody truskawkowe

Składniki:

* truskawki - 200 gramów
* Big Milk Truskawka - 1 opakowanie
* jogurt - 2 łyżki
* listki mięty
* pomarańcza - 1 sztuka
* cukier brązowy - 1 łyżka


Sposób przygotowania:

Truskawki (bez szypułek) pokrój na ćwiartki. Przełóż do miski. Zamarynuj z cukrem brązowym, sokiem i skórką z pomarańczy na 10 minut. Dwie lub trzy truskawki przekrój na pół wraz z szypułką. Posłużą później jako dekoracja. Przełóż owoce do pucharka, w którym będziesz serwować deser. Na owocach połóż łyżkę gęstego jogurtu, następnie dwie kulki lodów truskawkowych. Pucharek z deserem udekoruj listkami mięty i połówkami truskawek z szypułką.
Ładowanie Rozmowy