Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Jagodowe muffiny

Składniki:

* Margarynę do pieczenia - 150 gramów
* mąka - 300 gramów
* proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
* sól - 1 szczypta
* cappucino - 6 łyżek
* jajko - 2 sztuki
* cukier puder - 120 gramów
* mleko - 100 mililitrów
* jagody - 150 gramów


Sposób przygotowania:

Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i miękką margarynę na puszystą masę. Połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą. Dodaj mleko. Całość dokładnie wymieszaj. Foremki do babeczek wyłóż papierowymi foremkami. Każdą foremkę napełnij ciastem do 2/3 jej wysokości. Na ciasto ułóż jagody i delikatnie powciskaj. Piecz je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni C.
Wskazówki pieczenia:
35 minut 180 °C
Ładowanie Rozmowy