Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Gorący sos moccha z cynamonową nutą i lodami

Składniki:

* śmietana kremówka - 185 mililitrów
* cukier puder - 1 łyżeczka
* mielony cynamon - 0.25 łyżeczek
* Carte d'Or Caffe Latte - 400 gramów
* sos moccha
* gorzka czekolada - 60 gramów
* śmietana kremówka - 60 mililitrów
* woda - 30 mililitrów
* kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
dekoracja
* laska cynamonu - 4 sztuki


Sposób przygotowania:

Śmietankę, cynamon i cukier puder wymieszać w misce, następnie ubić na sztywno. Śmietankę przełożyć do woreczka do dekorowania, woreczek włożyć do lodówki, w międzyczasie przygotować sos moccha. Czekoladę pokruszyć do miski. Śmietanę kremówkę zagotować z wodą. Zdjąć z ognia, dodać kawę rozpuszczalną, wymieszać. Masą zalać czekoladę, wymieszać, aż się rozpuści. W każdej szklance umieścić po dwie kulki lodów. Gorący sos moccha rozlać do szklanek. Za pomocą woreczka do każdej porcji deseru nałożyć cynamonową bitą śmietanę, udekorować laską cynamonu, zależnie od preferencji. Podawać natychmiast.
Ładowanie Rozmowy