Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Zupa cebulowa

Składniki:

* cebule - 5 sztuk
* Francuska zupa cebulowa Knorr - 1 opakowanie
* obrana marchew - 200 gramów
* nitki szafranu - 3 sztuki
* Chili 
* ząbek czosnku - 1 sztuka
* margaryna - 2 łyżki
* woda - 600 mililitrów



Sposób przygotowania:

Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut. Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj. Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.

Ładowanie Rozmowy