Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Ogórkowa z ziemniakami

Składniki:

1. obrane surowe ziemniaki - 150 gramów
2. por - 150 gramów
3. Zupa ogórkowa - 1 opakowanie
4. śmietana 18% - 2 łyżki
5. margaryna - 2 łyżki
6. posiekany szczypiorek
7. woda - 750 mililitrów


Sposób przygotowania:

Pokrój por w plasterki, a ziemniaki w małą kostkę. Rozgrzej mocno margarynę w rondlu, odczekaj 1 minutę, po czym wrzuć warzywa i smaż przez około 3 minuty. Dolej około 150 mililitrów wody i duś kolejne 5 minut. Następnie dodaj 600 mililitrów wody i gotuj pod przykryciem około 20 minut. Wsyp zawartość torebki Zupa ogórkowa. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu kolejne 5 minut. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj zupę posypaną posiekanym szczypiorkiem (możesz zupę również zmiksować na krem, dodając nieco więcej śmietany).
Ładowanie Rozmowy