Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Kremowa zupa szpinakowa

Składniki:

* szpinak świeży - 1 opakowanie
* Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki
* woda - 500 mililitrów
* cebula - 1 sztuka
* śmietana kremówka - 100 mililitrów
* Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 łyżeczka
* Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
* margaryna - 2 łyżki
* grzanki do podania


Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzej margarynę i smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż będzie miękka. W 500 mililitrach wory rozpuść kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny i dodaj do cebuli na patelnię, po czym
doprowadź do wrzenia. Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę. Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj. Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami.
Ładowanie Rozmowy