Składniki:
* Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki
* woda - 500 mililitrów
* cebula - 1 sztuka
* śmietana kremówka - 100 mililitrów
* Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 łyżeczka
* Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
* margaryna - 2 łyżki
* grzanki do podania
Sposób przygotowania:
doprowadź do wrzenia. Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę. Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj. Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami.