Składniki:
* dynia - 400 gramów
* jogurt - 3 łyżki
* Bulion cielęcy - 1 sztuka
* estragon - 1 szczypta
* cebula - 1 sztuka
* Tymianek - 1 szczypta
* ziemniaki - 2 sztuki
* biała część pora - 1 sztuka
* Pieprz czarny mielony - 1 szczypta
* kwaśne jabłko - 1 sztuka
* ząbek czosnku - 2 sztuki
* masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Stop masło i podsmaż na nim cebulę, por i czosnek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Po chwili dodaj ziemniaki, dynię i kawałki jabłka, całość duś 5 minut. Następnie dodaj 0,5 l rosołu, przygotowanego z kostek Bulionu cielęcego Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotuj ok. 35 minut. Pod koniec gotowania dodaj zioła oraz pieprz. Zmiksuj zupę i przetrzyj przez sito, po czym dopraw solą (jeśli uznasz to za konieczne). Przed podaniem dodaj do kremu z dyni jogurt i szczypiorek.