* tortilla placki - 4 sztuki
* krewetki koktajlowe - 200 gramów
* Sos sałatkowy czosnkowy - 1 opakowanie
* dojrzałe awokado - 2 sztuki
* pomidor - 2 sztuki
* kolendra - 1 pęczek
* sałata - 0.5 sztuk
* cytryna - 1 sztuka
* woda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do miski wyciśnij sok z cytryny, dodaj łyżkę ciepłej wody oraz sos sałatkowy. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy się rozpuściły. Obierz dojrzałe awokado, pozbądź się pestki, pokrój i dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Dokładnie wymieszaj dłonią, lub widelcem aby awokado się rozpadło i powstała pasta. Dodaj posiekane pomidory wraz z sokiem, posiekaną kolendrę oraz krewetki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Placki tortilli posmaruj cieką warstwą pasty. Następnie nałóż liście sałaty i ponownie posmaruj warstwą awokado. Taki placek zroluj ściśle i umieść w lodówce na co najmniej 20 minut. Po tym czasie roladki pokrój na mniejsze kawałki i podawaj.