Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Spaghetti z chilli

Składniki:

* makaron spaghetti - 500 gramów
* Sos Bolognese z chili
* ząbek czosnku - 4 sztuki
* filety anchois - 6 sztuk
* natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
* oliwa z oliwek - 6 łyżek
* natka pietruszki do dekoracji



Sposób przygotowania:

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek. Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia. Dodaj rozmieszany w wodzie sos Bolognese i duś, aż sos zgęstnieje. Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.

Ładowanie Rozmowy