Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Pstrąg z cytryną i koperkiem

Składniki:

* pstrąg - 4 sztuki
* Sos sałatkowy czosnkowy - 1 opakowanie
* Delikat przyprawa uniwersalna
* cytryny - 2 sztuki
* koperek
* olej - 4 łyżki
* pieczywo



Sposób przygotowania:

Opłucz koperek, otrzep z wody i posiekaj jak najdrobniej. Spraw ryby, opłucz je i osusz. Następnie posmaruj olejem i posyp po wierzchu oraz wewnątrz Przyprawą Uniwersalną Delikat i wcześniej posiekanym koperkiem. Następnie ułóż je pojedynczo w koszyczkach do pieczenia ryb lub na tacce z folii aluminiowej. Grilluj po 7 minut z każdej strony. Wyciśnij sok z jednej cytryny, drugą pokrój w cząstki. Skrop gotowe pstrągi sokiem z cytryny. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy według przepisu na opakowaniu. Podawaj ryby obłożone cząstkami cytryny, z gotowym sosem oraz pieczywem.

Ładowanie Rozmowy