Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Kurczak nadziewany

Składniki:

* kurczak - 1 sztuka
* Przyprawa do kurczaka - 25 gramów
* Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
* mięso mielone - 20 dekagramów
* Czerstwa bułka (namoczona) - 1 sztuka
* jajko - 2 sztuki
* cebula - 1 sztuka
* marchewka - 3 sztuki
* Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka


Sposób przygotowania:

Kurczaka umyj i osusz suchym ręcznikiem. Natrzyj majerankiem i Przyprawą do kurczaka. Mięso mielone wymieszaj z namoczoną, odciśniętą bułką, jajkami, drobno pokrojoną cebulą i startą marchewką. Dodaj Fix Knorr wymieszany w niewielkiej ilości wody. Całość ponownie dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masą napełnij kurczaka i zepnij go wykałaczkami. Tak przygotowanego kurczaka przykryj folią aluminiową, piecz w piekarniku w 180°C przez 120 minut. Tuż przed końcem pieczenia usuń folię, aby skórka kurczaka stała się chrupiąca. . Kurczaka po upieczeniu podaj w całości, z dodatkiem surówek.
Ładowanie Rozmowy