Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Składniki:

* gotowe kopytka - 400 gramów
* śmietana 18% - 200 mililitrów
* Ser typu blue cheese - 100 gramów
* Sos pieczarkowy - 1
* opakowanie
* cebula - 1 sztuka
* czosnek ząbki - 2 sztuki
* olej roślinny - 50 mililitrów
* świeża szałwia - 10 gramów
* woda - 100 mililitrów


Sposób przygotowania:

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody. Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser. Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem. Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.
Ładowanie Rozmowy