Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Chrupiący kurczak

Składniki:

* pałki z kurczaka - 8 sztuk
* papryczka chilli - 2 sztuki
* kukurydza z puszki - 1 opakowanie
* mąka ziemniaczana - 2 łyżki
* Ketchup - 0.5 szklanek
* olej - 3 łyżki
* Przyprawa do karkówki - 1 opakowanie


Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka dokładnie umyj i osusz. Następnie oprósz mąką ziemniaczaną. W misce wymieszaj Przyprawę do karkówki z ketchupem i olejem. Mięso oraz sos przełóż do woreczka do pieczenia. Dodaj odcedzoną kukurydzę i posiekane chilli. Całość dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie worek. Piecz w temperaturze 160 stopni przez 50 minut. Na ostanie 15 minut pieczenia rozetnij worek i lekko go odchyl, aby mięso mogło się zapiec i zrobić chrupiące.
Ładowanie Rozmowy