Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Sałatka z quinoa w stylu śródziemnomorskim

Składniki:

* komosa ryżowa (quinoa) - 300 gramów
* Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
* świeża mięta - 2 łyżki
* ogórek zielony - 1 sztuka
* czerwona papryka - 1 sztuka
* cytryna - 1 sztuka
* oliwa z oliwek - 4 łyżki
* czarne oliwki - 100 gramów


Sposób przygotowania:

Komosę ryżową gotuj z bulionem na włoszczyźnie przez około 15 minut. Po tym czasie odstaw ją do wystudzenia, wymieszaj łyżką tak, aby zrobiła się puszysta. Drobno posiekaj miętę, pokrój w kostkę ogórka i paprykę. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dodaj warzywa, w tym oliwki i ugotowaną komosę. Całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem i miętą.
Ładowanie Rozmowy