Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Penne w pomidorowym sosie

Składniki:

* makaron penne - 300 gramów
* Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
* cebula - 1 sztuka
* cukinia - 1 sztuka
* marchewka - 1 sztuka
* puszka pomidorów pelati - 1 sztuka
* Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* garść świeżej bazylii - 1 sztuka


Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta. Cebulę pokrój w półplastry, marchew obierz, cukinię i marchew pokrój w cienkie plastry. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż warzywa, zalej je pomidorami z puszki, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Sos dopraw do smaku suszonym oregano i garścią posiekanej bazylii.
Ładowanie Rozmowy