* główka czosnku - 3 sztuki
* cebula - 1 sztuka
* duży ziemniak - 1 sztuka
* Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
* Chili z Indii Knorr - 1 łyżka
* grzanki z chleba - 50 gramów
* Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
* oliwa - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temperatury 220 ° C. Całą główkę czosnku zawiń w folię aluminiową, z kilkoma łyżkami oliwy. Piecz przez 15-20 minut. Po tym czasie czosnek odwiń z foli, wystudź. Z chłodnego już czosnku wyłuskaj upieczone ząbki. Cebule i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj czosnek, chili i ziemniaki, wlej litr wody, dodaj kostki rosołowe. Zupę gotuj około 20 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Całość zmiksuj w kielichu blendera, przecedź przez sito. Gotową zupę podawaj z grzankami.