Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Ciecierzyca ze szpinakiem

Składniki:

* cebula - 1 sztuka
* oliwa z oliwek - 2 łyżki
* Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
* Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
* Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
* ząbek czosnku - 2 sztuki
* ciecierzyca z puszki - 200 gramów
* świeży szpinak (lub o połowę mniej mrożonego) - 1 kilogram
* Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr


Sposób przygotowania:

Ciecierzycę odsącz z soku i przepłucz w zimnej wodzie. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Podsmaż je na oliwie przez chwilę, aż cebula się zeszkli . Umyj świeży szpinak, oderwij grube części, mrożony szpinak odciśnij z nadmiaru soku. Szpinak dodaj do smażonej cebuli , wsyp groch, kilka łyżek wody i kostkę rosołową. Całość dopraw papryką, kminem i czarnym pieprzem. Smaż, cały czas mieszając, około 3-4 minut, aż groch zrobi się gorący.
Ładowanie Rozmowy