Składniki:
* makaron farfalle - 200 gramów
* krewetki koktajlowe parzone - 150 gramów
* Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
* czerwona papryka - 1 sztuka
* żółta papryka - 1 sztuka
* czerwona cebula - 1 sztuka
* pomidorki cherry - 100 gramów
* olej - 3 łyżki
* rukola - 0.5 pęczków
Sposób przygotowania:
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu mieszając go z wodą i olejem. Makaron farfalle lub inny ugotuj według przepisu na opakowaniu. Krewetki koktajlowe odstaw na sitku, aby się rozmroziły. Papryki umyj i pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka, a pomidorki cherry na połówki. Składniki połącz ze sobą, wymieszaj z dresingiem. Przygotowaną sałatkę włóż do lodówki na 2 godziny i podawaj schłodzoną i udekorowana listkami rukoli.