Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:

* mieszanka sałat - 1 sztuka
* Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
* Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
* pomidory malinowe - 200 gramów
* tuńczyk w zalewie, puszka - 1 sztuka
* awokado dojrzałe - 1 sztuka
* dymka ze szczypiorkiem - 1 pęczek
* natka kolendry - 1 pęczek
* ocet balsamiczny - 1 łyżka
* Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
* jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki


Sposób przygotowania:

Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Cebulkę dymkę pokrój w piórka, szczypior i kolendrę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, jaja pokrój w grubą kostkę. W dużej misce pomieszaj ketchup, majonez i ocet balsamiczny , połącz z pozostałymi składnikami.
Ładowanie Rozmowy