* puszka tuńczyka w sosie własnym - 1 opakowanie
* ziemniaki - 4 sztuki
* Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 sztuka
* sałata - 1 sztuka
* pomidory - 2 sztuki
* cebula czerwona - 1 sztuka
* jajka - 2 sztuki
* jogurt - 100 mililitrów
* kapary - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry. Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki. Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy. Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj. Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.