Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Sałatka arbuzowa z serem feta

Składniki:

* miąższ z arbuza - 300 gramów
* ser feta - 1 opakowanie
* Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
* mięta - 0.5 pęczków
* ocet balsamiczny - 1 łyżka
* olej z pestek winogron - 4 łyżki
* orzeszki pistacjowe - 10 gramów
* woda - 3 łyżki


Sposób przygotowania:

Arbuza obierz, następnie pokrój w dużą kostkę starając się usunąć pestki. Kawałki arbuza ułóż na talerzu. Ser feta pokrój w podobnej wielkości kawałki co arbuza i połóż je na arbuzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i olejem. Polej sosem arbuza i ser. Następnie skrop sałatkę kremem balsamicznym. Na końcu posyp całość pistacjami i listkami mięty. Sałatkę podawaj lekko schłodzoną.
Ładowanie Rozmowy