Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą

Składniki:

* makaron świderki lub rurki - 200 gramów
* Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
* pomidory suszone z kaparami i oliwkami w oliwie - 200 gramów
* mini mozzarella w kulkach - 1 opakowanie
* listki świeżej bazylii - 8 sztuk
* woda - 3 łyżki



Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj a następnie odcedź. Gdy lekko przestygnie, przełóż do miski i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy ze słoiczka z pomidorami. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy ze słoiczka. Pomidory oraz listki bazylii pokrój w cienkie paski. Razem z całymi oliwkami i kaparami dodaj do makaronu. Przygotowany sos dodaj do makaronu. Kulki mozzarelli odcedź, przekrój na pół i również dodaj do miski z makaronem. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Ładowanie Rozmowy