Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Szparagi z szynką

Składniki:

* szparagi - 300 gramów
* Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
* szynka babuni w plastrach - 200 gramów
* Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
* sałata - 100 gramów
* twarożek śmietankowy - 150 gramów
* jogurt naturalny - 1 szklanka
* oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:

Obierz szparagi, odłam i odrzuć ich stwardniałe końcówki. Obgotuj je przez 5 minut, a następnie ostudź. Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż krótko szparagi, rozkruszając na nich Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr. Wyłóż półmisek liśćmi sałaty. Następnie zawiń po trzy sztuki szparagów w plaster szynki i ułóż na półmisku. Na koniec rozmieszaj twarożek z Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i odrobiną jogurtu naturalnego, do uzyskania konsystencji sosu. Polej nim szparagi, po czym podawaj.
Ładowanie Rozmowy