Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

* sałata lodowa - 0.2 sztuk
* ogórek świeży - 1 sztuka
* tuńczyk z puszki - 1 sztuka
* Sos sałatkowy włoski Knorr - 2 opakowania
* cebula czerwona - 1 sztuka
* jajka przepiórcze - 8 sztuk
* kapary - 1 łyżka
* oliwa - 6 łyżek
* woda - 6 łyżek


Sposób przygotowania:

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – 3 minuty, wystudź, obierz i pokrój na połówki. Sosy Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz 6 łyżkami oliwy. Dodaj kapary i wymieszaj. Sałatę pokrój w kostkę około 1,5 centymetrową. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w plastry. Tuńczyka odcedź, a cebulę pokrój w cienkie krążki. W misce wymieszaj sałatę, ogórka i tuńczyka wraz z sosem Knorr. Całość przełóż do salaterki. Na wierzchu ułóż krążki czerwonej cebuli oraz połówki przepiórczych jajek. Udekoruj listkami bazylii.
Ładowanie Rozmowy