Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Składniki:

* dynia - 200 gramów
* Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
* rukola - 0.5 opakowań
* winogrona ciemne - 10 sztuk
* ser brie - 100 gramów
* oliwa z oliwek - 6 łyżek
* woda - 3 łyżki



Sposób przygotowania:

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni. Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy. Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Ładowanie Rozmowy