Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Sałatka nicejska

Składniki:

* sałata rzymska - 1 sztuka
* tuńczyk - 450 gramów
* Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
* pomidory malinowe - 4 sztuki
* młode ziemniaki - 8 sztuk
* fasolka szparagowa - 100 gramów
* jajko na twardo - 2 sztuki
* czerwona cebula - 1 sztuka
* czarne oliwki - 16 sztuk
* anchois - 6 plastrów
* bazylia - 8 szczypt
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* ocet winny czerwony - 3 łyżki
* Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka


Sposób przygotowania:

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann's, 2 łyżki oliwy, ocet oraz przyprawę Knorr. Połowę majonezu połącz z kawałkami tuńczyka i odstaw do zamarynowania na 1 godzinę. Pozostały majonez pozostaw i użyj jako dressing. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i smaż ok 5 minut tuńczyka, a następnie odłóż na bok. Na dużym półmisku ułóż sałatę, cebulę, pomidorki, fasolkę oraz kawałki ryby. Na koniec dodaj jajka, oliwki, anchois oraz liście bazylii. Gotową sałatkę polej pozostałym majonezowym dressingiem.
Ładowanie Rozmowy