Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Letnia sałatka z truskawkami i szparagami

Składniki:

* roszponka lub inna sałata, garstka - 2 sztuki
* truskawki - 10 sztuk
* Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
* szparagi świeże zielone - 10 sztuk
* ogórek świeży - 0.25 sztuk
* jogurt naturalny - 6 łyżek
* mięta świeża kilka listków


Sposób przygotowania:

Jogurt rozmieszaj z sosem sałatkowym Knorr oraz pokrojonymi listkami mięty. Szparagi oczyść i sparz we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Pokrój następnie w 3 cm długości kawałki. Truskawki pokrój na ćwiartki a ogórki w cienkie plastry. W misce wymieszaj delikatnie sałatę, szparagi, ogórka oraz truskawki. Sałatę rozłóż na talerze i polej przygotowanym dressingiem. Udekoruj listkami mięty i podawaj z chrupiącym pieczywem.
Ładowanie Rozmowy