Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Egzotyczna sałatka z krewetkami, truskawkami i rabarbarem

Składniki:

* Krewetki parzone - 10 sztuk
* Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
* Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
* Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
* rabarbar - 1 sztuka
* truskawki - 10 sztuk
* rukola - 200 gramów
* czerwona cebula - 1 sztuka
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* Twoje ulubione kiełki
* woda - 3 łyżki



Sposób przygotowania:

Rukolę umyj i przełóż do miski. Truskawki oczyść z szypułek, przekrój na pół i dodaj do sałaty. Rabarbar obierz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój na pół plastry i przełóż do miski z rukolą. Dodaj również krewetki. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Podawaj udekorowaną kiełkami.

Ładowanie Rozmowy