Składniki:
* serek homogenizowany - 750 gramów
* śmietanka 30% - 200 gramów
* cukier puder - 0.75 szklanek
* żelatyna - 3 łyżki
* likier amaretto - 25 mililitrów
* biszkopty - 2 opakowania
* mocna kawa - 1.5 szklanek
Sposób przygotowania:
Serek utrzeć z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w 1/3 szk. wody, gdy napęcznieje rozpuścić w mikrofalówce lub na małym ogniu w garnuszku. Ostudzić. Do masy serowej dodać ubitą na sztywno śmietankę, likier i ostudzoną żelatynę. Okrągłą formę o śr. 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dno foremki wyłożyć pierwszą warstwę biszkoptów moczonych w kawie. Na biszkopty rozsmarować część masy serowej i powtarzać tak aż do wyczerpania składników. Na wierzchu ma być cienka warstwa masy serowej. Wyjdą trzy warstwy masy serowej i trzy biszkoptów. Wierzch posypać obficie kakao. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!