Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Cappucino na biszkoptach

Składniki:

* Margaryna do pieczenia - 1 opakowanie
* biszkopty - 1 opakowanie
* jajko - 6 sztuk
* czekolada - 1 opakowanie
* cukier - 0.5 szklanek
* serek homogenizowany o smaku waniliowym - 3 sztuki
* mleko w proszku - 2 szklanki
* żelatyna - 2 łyżki
* kawa rozpuszczalna - 2 łyżki


Sposób przygotowania:

Utrzyj jedno jajko z pięcioma żółtkami i 0,5 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzyj margarynę i połącz z utartymi jajkami (dodawaj powoli, by masa się nie zważyła). Następnie dodaj serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną żelatynę (2 czubate łyżki rozpuść w 1 szklance gotowanej wody i ostudź). Kawę rozpuszczalną rozpuść w 1,5 szklanki wody. Na blasze układaj biszkopty nasączone w gorącej kawie. Na to wyłóż połowę masy i ponownie warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Na to wyłóż drugą część masy i posyp startą czekoladą.
Ładowanie Rozmowy