Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Czekoladowe brownie z lodami

Składniki:

* czekolada gorzka 70% - 1 opakowanie
* Kostka margaryny do pieczenia Kasia - 100 gramów
* kakao - 1 łyżeczka
* cukier puder
* jajka - 2 sztuki
* mąka
* sól - 1 szczypta
* polewa czekoladowa - 1 opakowanie
* ulubione lody


Sposób przygotowania:

Margarynę włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej. W misce wymieszaj jaja z cukrem pudrem. Dodaj masę czekoladową. Następnie wsyp kakao i mąkę. Wszystko razem wymieszaj mikserem. Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 20cm. Piecz około 25 minut w 180st.C. Ostudzone ciasto pokrój na cienkie kawałki, złóż po trzy i polej polewą czekoladową. Podawaj z lodami .
Ładowanie Rozmowy