Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Pizza ze szpinakiem

Składniki:

* świeży szpinak (lub o połowę mniej mrożonego) - 1 kilogram
* cebula - 1 sztuka
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
* ciasto drożdżowe na pizzę - 500 gramów
* pomidory pelatti z puszki - 400 gramów
* ser feta - 200 gramów
* ząbek czosnku - 2 sztuki


Sposób przygotowania:

Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese pomieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł. Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym. Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż. Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą. Wstaw do rozgrzanego do 220° C piekarnika na 20 minut.
Ładowanie Rozmowy