Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Kolorowy ratatouille

Składniki:

* cebula - 1 sztuka
* bakłażan średniej wielkości - 1 sztuka
* średniej wielkości cukinia - 2 sztuki
* czerwona papryka - 1 sztuka
* zielona papryka - 1 sztuka
* średniej wielkości marchewki - 2 sztuki
* Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
* obrane pomidory z puszki - 400 gramów
* oliwa z oliwek - 3 łyżki
* ząbek czosnku - 2 sztuki
* woda - 0.5 szklanek



Sposób przygotowania:

Cebulę, bakłażana, cukinię i obie papryki pokrój w grubą na 2 cm kostkę. Marchew obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w cienkie pół plastry, a czosnek posiekaj. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż warzywa - zaczynając od cebuli, marchwi i papryki, dodaj czosnek, bakłażana, cukinię i pomidory z puszki. Dodaj bulion na włoszczyźnie i gotuj pod przykryciem około 20-25 minut, w razie potrzeby możesz dodać więcej wody.

Ładowanie Rozmowy