Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Bakłażan w sosie pomidorowym

Składniki:

* bakłażany - 2 sztuki
* olej z oliwek - 50 mililitrów
* Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
* ocet balsamiczny - 2 łyżki
* pomidory pelatti z puszki - 1 słoik
* cukier - 1 szczypta


Sposób przygotowania:

Umytego bakłażana pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Plastry podsmaż w bardzo małej ilości oliwy, na teflonowej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone bakłażany powinny być rumiane i miękkie. Usmażone bakłażany ułóż na talerzu. W międzyczasie pomieszaj Knorr Naturalnie smaczne z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos dopraw octem balsamicznym i odrobiną cukru. Tak przygotowanym sosem polej bakłażany.
Ładowanie Rozmowy