Bliżej Śląska, bliżej Twoich spraw

Pulchny Murzynek

Składniki:

* mąka pszenna - 2.5 szklanki
* Margaryna do pieczenia - 1.5 sztuk
* cukier - 1 szklanka
* jajko - 5 sztuk
* kakao - 5 łyżek
* proszek do pieczenia - 4 łyżeczki
* wódka - 20 mililitrów


Sposób przygotowania:

Margarynę stopić, dodać cukier, kakao 0,5 szkl. wody i cały czas mieszając gotować 5 minut na wolnym ogniu, po czym wystudzić. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do masy kakaowej, wbić 5 żółtek, wlać wódkę i wymieszać. Dodać ubite białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do wysmarowanej Kasią formy i upiec.
Wskazówki pieczenia:
45 minut
Ładowanie Rozmowy